ubytování Francie

Francie

Francie francouzsky La France znamená pro každého z nás něco jiného. Pro někoho kolébka módních trendů, někomu zase při slově Francie vytane na mysli země vína a sýrů a někomu se jednoduše vybaví stará známá Eiffelovka v Paříži. Ať už je to tak či onak, synonym pro to všechno je nejlepší. A jinak by to ani být nemohlo, protože celá Francie se zrodila přímo k tomu, aby mohla nad všemi ostatními státy vynikat.


» Online rezervace

Poslední recenze

Hôtel Elysées Flaubert
Tomáš a Eva: (hodnoceno 30.8.2011) Do Paříže jsme se vydali poprvé a myslím ,že jsme narazili na docela obstojný hotel. Skvělé umístění - blízko k Arc de Triomphe, obchodům a restauracím podél Champs Elysées. Personál velice vstřícný a pohotový řešit naše problémy.více »
Best Western Hôtel de Neuville
Tomáš: (hodnoceno 12.6.2011) Jedná se o velmi pěkný malý hotel s nezaměnitelnou pařížskou atmosférou, který se nachází v blízkosti stanice metra Pereire a pokud se chcete projít tak 20 minut chůze od centra. Pokoje byly malé, ale čisté, krásné, dobře zařízenévíce »
Banke Hôtel
Věra: (hodnoceno 7.6.2011) S manželem jsme milovali vstupní prostor, který byl opravdu překrásný, impozantně vybavený ostatně tak jako celý hotel. Hotelový personál byl mimořádně přátelský a užitečný. Pokoje v Paříži jsou vždy stísněné, ale v tomto případě to bylo relativněvíce »
Hôtel Chateaubriand
TEST: (hodnoceno 25.5.2011) TEST
Hôtel Chateaubriand
Karolína : (hodnoceno 24.5.2011) Od první chvíle na mě hotel působil dobrým dojmem. Žena na recepci byla milá a ochotná, a zatímco mi odpovídala na všechny mé otázky, zaměstnanci mi odnesli zavazadla do pokoje. Pokoj byl krásný, útulný a vše bylo čisté, jen poněkudvíce »

Lyon

Labužnickou volnost si můžete dopřát v Lyonu, kterému se ve Francii říká hlavní město jídla. Bister a restaurací je tam nespočet a klobása je vážné téma k diskusi. Mimořádný výběr potravin na zdejších trzích je jedním z hlavních důvodů, že se Lyon stal kulinářským centrem. A Halles de Lyon Paul Bocuse je velice lákavý trh a pulty tam přetékají tím, nač si jen vzpomenete od žabích stehýnek, ryb, místních klobás (s pistáciovými oříšky, lanýži,…) až po vynikající sýry. Známým stánkem na trhu je Claude Rolle, kde se prodává uzený losos, kaviár apod. Dalším známým trhem je Quai St Antoine na břehu Saone, kde najdete zeleninu, ovoce, ale třeba i horskou šunku nebo med. A když nemáte čas si sami něco z prvotřídních lyonských laskomin uvařit, zajděte do těchto chvalně vyhlášených restaurací: Le Bistrot De Lyon (64 RU Meciere), Restaurace Mathieu Viannay (47 Avenue Foch, 33 4 78 89 55 19 ), Restaurace Pierre Orsi (Place Kleber, (011-04-78-89-57-68) www.pierreorsi.com), Café de federace (8,9,10 rue major Martin, 04-78-28-26-00) nebo třeba La Brasserie Le Sud (11 Místo Antonín Poncet, 04 72 77 80 00 Paul Bocuse ). Potom co se v Lyonu dosyta najíte, můžete začít s prozkoumáváním zdejších památek. Dobrým startem je procházka po promenádě Fourvière, odkud se vám otevřou úžasné výhledy na pamětihodnosti města jako na baziliku Panny Marie, katedrálu sv. Jana, galořímské muzeum, archeologický park, muzeum výtvarných umění, muzeum historie a mnoho dalších památek.

Marseille

Druhým největším městem Francie je Marseille, která je směs různých kultur, umění a i kuchyní. Rozmanitost to je to hlavní co dělá Marseilleskou kuchyni známou a uznávanou po celém světě. Perfektní směs tradičních i moderních způsobů vaření, která je do určité míry ovlivněna klimatickými podmínkami a historií města, najdete v ní prvky původních francouzských pokrmů i středomořské gastronomie. Hlavní přísadou všech marseilleský receptů je především kreativita. Kuchaři čarují s čerstvou zeleninou a ovocem, mořskými rybami a připravují neobvyklé vegetariánské pokrmy, to vše dostává neobvyklou chuť díky typickým francouzským kořením jako pesto, kuskus, polenta a různé druhy bylin. K nejpopulárnějším jídlům patří Daube (jehněčí nebo hovězí maso spolu s olivami a karotkou) a pasírované solené tresky a jehněčí kýta s česnekovou majonézou. K výjimečným restauracím se v Marseille řadí Le Ferme, Le Miramar, Chez Fonfon, Restaurace La Mer, Kim Do, Chez Michel, Chez Etienne , Patalain a Dar Djerba . Až budete mít pocit, že už jste všechny speciality okusili, vydejte se na prohlídku města. Můžete se zajít podívat na baziliku panny Marie Strážné, pevnost IF nebo do různých muzeí.

Lille

Všichni gurmáni s mlsnými jazýčky by rozhodně neměli zapomenout navštívit Lille. Především tam najdete stovky malých cukráren a čokoládoven. Nejznámějšími laskominami jsou "vergeoise" (světlý nebo tmavý cukr z cukrové řepy), který se dává do všech dortů, crème karamel (pudinky), plněné oplatky a "babeluttes de Lille "(" vergeoise "karamely) na to všechno si zajděte do cukrárny Meert na Rue Esquermoise hned vedle Grand-Place. Ale samozřejmě v Lille jsou i restaurace, jejichž menu obsahují samá vydatná jídla venkovských porcí s nádechem francouzské luxusní kuchyně. Z mnoha tamních specialit vyčnívají tři podivně znějící, ale přesto delikátní jídla. Carbonnade flamande (malé kousky hovězího masa dušené na pivě), waterzoï (drůbež nebo ryby ve smetanové omáčce, podávaná se zeleninou) a potjevleesch (doslovně "malé květináči maso", bílé maso v aspiku terina). Najdete tu však také například králíka se sušenými švestkami nebo "Moules-hranolky" (mušle a hranolky). To všechno se obvykle zapíjí tradičním, místně vařeným speciálním pivem, které má silnou chuť a velký obsah alkoholu. Druhů piv se v Lille nabízí plno, například ležák, jantarové, tmavé anebo třeba bílé. V Lille se najíte dobře skoro na každém kroku a s jakýmkoliv finančním rozpočtem. Dobře a levně vaří v Le Flams (8 rue du Pas, v blízkosti "La Grand Place"). Ve střední třídě můžete vyzkoušet některé slavné typické restaurace třeba jako Crowne Plaza Euralille (335, Boulevard de Leeds, Euralille 59777), La Chicorée (místo Rihour, hned vedle le Flore, u stanice metra "Rihour"), Pubstore (44 Rue de la Halle), L 'Gaïette (30, rue Masséna). A kdo z vás by chtěl zkusit luxusní kuchyni, tak ať zajde do Le Compostelle.



Paříž

A to nejlepší nakonec. Rozmanitá, věčná a tajemná Paříž. Tohle město vyniká naprosto ve všem a výjimkou není ani gastronomie. V současné době existuje v Paříži více než 5000 restaurací všech různých druhů od jednoduchých tradičních jídel po exotické gurmánské experimenty. V Paříži se jí po celý den. Ráno se začíná známou pařížskou snídaní croissant, který si můžete koupit ve všech pekárnách (boulangerie). Jako svačinu je dobré okusit speciality místních stánkařů jako třeba sendvič jambon de pays, čerstvou bagetu nebo falafel s česnekovou omáčkou. Na oběd a večeři si zajděte do jednoho z pařížských bistrotů, které nabízí regionální lahůdky (Coq au vin, pot-au-feu, konfit de kachna, játra telata, roštěná, a kambala au beurre ). Bistrot à Vin (vinný bar) nebo brasserie (pivnice) nabízí levné alkoholické nápoje a jednoduché pokrmy (párky, mořské plody,…). Na odpolední kávu, drink a malou předvečeři si většinou Francouzi chodí do Café (kaváren), kde nabízí jak nealkoholické tak alkoholické nápoje a také saláty, mušle a hranolky nebo obložené talířky s francouzským sýrem a šunkou. Co si v Paříži i v celé Francii nesmíte nechat ujít je jejich cukrářské umění. Jejich světoznámé zákusky a dezerty, ale především čokoláda. Říká se, že nejlepší čokoládu najdete v prodejnách Jeana Paula Hevina a o jeho čokoládovém dortu se vám bude zdát ještě několik měsíců. Pokud máte raději chocolat à l'Ancienne (pařížský čokoládový nápoj) a horkou čokoládu coby nápoj tak tu prý dělá nejlíp tradičná pařížská cukrárna Angelina (226, rue de Rivoli). A pak tu jsou malé vyhlášené sladkosti maracon, které jsou na povrchu křupavé a vyplněné jemným krémem a skládají se z bílků, mandlí, cukru a tajných přísad cukráře. Nejlahodnější maracony všemožných druhů (malinové, čokoládové, pomerančové, citronové, nebo dokonce olivové) jsou od Pierre Hermé (72, rue Bonaparte a na 185 Vaugirard). V Paříži nejde jen o uspokojení svých chuťových buněk, ale jde především o zážitek z celého jídla. Když zajdete do jakékoli pařížské restaurace, poznáte mnohem víc z Paříže, než když byste viděli nějakou památku. Setkáte se tam s městem, s jeho lidmi a na okamžik se stanete součástí toho mikrosvěta, kterým je Paříž.